Ramopiknik samaan aikaan!

Hummeri Häppenin viikonloppuna nähdään ja kuullaan myös jo perinteeksi muotoutunut Ramopiknik. Mikkelin Haukivuorella on luvassa elävän musiikin ilotulitusta kahdella rintamalla samana viikonloppuna; Hummeri Häppenin iltaisin torstaista perjantaihin ja Ramopiknik päivätapahtumana lauantaina ja sunnuntaina.

Ramopiknikkiä vietetään Haukivuoren satamassa sijaitsevalla rantasaunalla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, 4.-5.7. Alun perin tapahtuma on järjestetty yhtenä päivänä, silloisten paikallisten iltarokkien välissä. Viime vuonna Ramopiknikkiä jatkettiin ensimmäistä kertaa, yleisön pyynnöstä, myös sunnuntaille. Kokeilu onnistui erinomaisesti ja samalla konseptilla jatketaan myös tulevana kesänä.

Piknik on alunperin järjestetty Juvan Puustockin yhteydessä. Ideana oli saada tekemistä lauantaipäivälle iltaan painottuvan päätapahtuman rinnalle. Alullepanijoina toimivat yhteistyössä yleisö ja esiintyjät. Kun Puustock loppui 2008, siirrettiin tapahtuma Haukivuorelle kylän perinteisen rokkiviikonlopun yhteyteen. Yhtä kesää lukuun ottamatta piknik on pidetty siitä lähtien Mikkelin Haukivuorella. Tapahtuma on aina ollut yleisölle ilmainen, myös valtaosa esiintyjistä on saapunut paikalle kuluitta.

Ramo -etuliite juontaa juurensa amerikkalaisen punkrock-pioneeri The Ramonesin nimestä. Esiintyjät ovat enemmän tai vähemmän ”ramopunkin” vakaita kannattajia. Rentohenkisessä tapahtumassa vietetään kesäpäivän piknikkiä musiikkia kuunnellen ja nauttien mukavasta fiiliksestä. Ja kun ollaan järven rannalla, voi välillä käydä vaikka pulahtamassa Kyyvedessä ja saunakin lämpiää päivän mittaan.

Heinäkuussa piknikin lavalle nousee yhdeksän eri artistia kahden päivän aikana, muun muassa Pojat, Rakas Rappio ja Prinssi Rohkea ja Erämään Rotat. Tapahtuman järjestelyistä vastaa haukivuorelainen Tiilipiippu ry

Kovan kysynnän ansiosta leirintäpalvelujen järjestämisestä sataman liepeille on sovittu Mikkelin kaupungin kanssa. Leirintäpalvelut tulevat myyntiin ja varattaviksi maaliskuussa Hummeri Häppenin verkkosivuilta. Leirintäpalvelut oheistoimintoineen tuotetaan paikallisin voimin. Sataman alueella palvelee myös huippusuosittu Sataman Kioski maittavine herkkuineen.

Näin kesä ja kärpäset saavat seurakseen ramopunkin ja rantasaunan, joten ei muuta kuin, Hey Ho Let`s Go!

Lisätietoa Ramopiknikistä löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/Ramopiknik/

Jaa uutinen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email